Potom je vložíme do pořádné vrstvy rozpáleného oleje a necháme to smažit asi 2 minuty. Pak otočíme a nakonec tuto specialitu vyndáme z oleje. Položíme ji na talíř s kouskem citrónu a s "harissou", což je pálivá pasta z chilli, s míchaná s citrónovou šťávou a olivovým olejem. Když to takhle uprostřed rozřízneme uprostřed, tak se žloutek rozteče a budeme mít bezvadnou krevetovou, vaječnou pochoutku. |
Mezitím povaříme švestky, cukr a trochu skořice a to také dáme do našeho jídla. Pak ještě přidáme opražené mandle, opražené sezamové semínko a konečně čerstvý koriandr a čerstvou petržel. A první část banketu je hotova. |
V hrnci již máme jehněčí ramínko, které se smaží na olivovém oleji, cibuli a česneku. Do pokrmu dále přijde hromada rajčat, pak přidáme vodu, mrkev, cukety, pórek ředkev a hrášek. Podle toho, jak se co dlouho vaří a konečně okra neboli "dámské prstíky". To je taky v Maroku velmi populární zelenina. Zatím co se jídlo dusí asi tak dvě hodiny dáme na pokrm cedník vyložený utěrkou, ve které je kus-kus. Pára stoupající z hrnce pronikne přes cedník látkou kus-kusem a připraví nám nádherně uvařenou semolinu. |